jaha, måndag igen...

jag har sagt det förut och jag säger det igen, helgerna går på tok för snabbt. jag och alex har sett fram emot de här helgerna i slutet av januari/ början av februari då vi bestämt att vi inte skulle göra ett skit, inga krav inga måsten bara umgås och ta dagen som den kommer. jo visst. det händer grejer hela tiden och nu har vi slängt ut bastun vi hade vid tvättstugan för att få en större och mer praktiskt tvättstuga... för helt ärligt, hur ofta bastar man? okej, det är mysigt att ha en men jag har hellre en stor tvättstuga. så det projektet är i full gång. sedan har jag börjat pluggat på komwux, ja visst.  Matte b och sam a ska pluggas upp för att jag ska söka högskola till hösten är det tänkt. sedan har det varit bandymatch för alex då som spelarhustru man måste sitta och kolla=) sen ska jag hinna med min träning samt att vi ska umgås. det händer mkt nu med andra ord.

och tur är så sover majken hela nätterna nu. wiehie! vi har börjat med ett mål till gröt på kvällen och det har resulterat i att hon sover som en sten på nätterna mot hur vi har haft det de 7 månaderna innan.

så, det är vad som händer just nu...


men jag glömde ju berätta! i fredags jobbade jag ju för första gången på tio månader på statt och oboy vad det var roligt! det är lagomt att komma in i bland och köra slut på sig för att sedan åka hem när alla fyllon kommer vid halv tolv. på onsdag är det jobb igen och jag längtar faktiskt, men mest till människorna man jobbar med. många järn i elden nu, precis som det ska vara.

att ta tag i sig själv

nu när man är mamma ledig så glömmer man bort sig själv. allt kommer i andra hand och det är majkens välbefinnande som alltid går först, precis som det ska vara. men jag har gått ner mig totalt känner jag. jag har varit med om det här förut, man mår dåligt över hur man ser ut, inga kläder passar så man äter ännu mer onyttigt, bara för att man tycker synd om sig själv. jag önskar så att jag hade en bra relation till mat och att jag tyckte det var kul att träna. och jag fattar inte hur det kunnat bli såhär igen, hur jag kunde låta det här gå så långt. suck för mig själv. tillbaks på ruta ett, som för två år sedan.

nu har jag kommit igång med träningen igen och hade det inte varit för syster som är min träningspartner så hade jag inte varit lika motiverad. sedan nyår har majken och jag även varit ute på morgonpromenader, något både hon och jag uppskattar. jag ställde mig på vågen efter nyår och trodde inte det var sant. jag grät lite och sedan bestämde jag mig för att ta tag i mig själv, en gång för alla. sluta med all jojjo bantande och leva sunt. om inte för mig så för min dotter. jag vill inte att hon ska få samma bild om mat och godis som mig och jag vill såklart att hon ska leva "nyttigt", det vill ju alla föräldrar om sina barn. sedan nyår har jag inte ätit en godisbit eller någon onyttig mat och det känns väldigt bra, det gäller bara att bestämma sig. alex är också med på det här nu men han har mer godis sug än jag, mkt roligt att se på honom när han blir raslös.
det där med vikt och sånt är aldrig roligt och man blir aldrig nöjd.

imorgon blir majken 7 månader. hoho. stora tjejen. 4 tänder har hon nu också, två nere och två uppe. något som inte har varit så roligt att få, har varit gnällig på nätterna och så vidare, men men. och äter "riktig" mat gör hon också nu. lasagne är väldigt gott.

snart örebro för att shoppa träningskläder ochsen til träningslagret för lite träning. wiehie. då ska ni se att den här dagen också går fort.

kaos

första ordentliga natten hemma nu på en vecka, otroligt skönt! natten mellan torsdag och fredag sov vi också i karlskoga, men alex och jag spydde i kapp med varann hela natten så den gills inte=) så vi har hunnit med mellandagsrean i sthlm, akutmottagningen på astrid lindgrens sjukhus, nyårsafton i bålstad, vinterkräksjukan och ett kallt sälen på en vecka. puh säger jag att komma hem till all tvätt och att plocka ordning på alla grejer. sånahär resor gör vi inte om igen, speciellt inte när lilla tjejen är sjuk nu. hon började spy natten till nyårsafton och det kom galla och vitt skum till slut så alex och jag fick åka till akuten med henne, i stockholm! tur att alex har jobbat där för att hitta dit var inte lätt. där satt vi i alla fall nästan hela natten kändes det som. lill tjejen hade i alla fall fått någon infektion (så låter det alltid när läkarna inte vet riktigt vad det är). så vi fick åka tillbaka vill lägenheten efter några timmar, somna direkt och upp för att packa ihop till bålstad där det bjöds på otroligt god mat, singstar, buzz och många skratt. mkt kul!
vaknade den första dagen på året och kände att det inte riktigt stod rätt till... jo visst, spydde som en räv hela dagen och trodde jag var bakfull. haha, men sen när alex börja spy förstod jag att så var inte fallet=) majken sov som tur hos mormor och morfar.
men vinterkräksjukan försvann snabbt så vi åkte upp till sälen på fredagen ändå och hann umgås med alex familj lite i alla fall. vi hann även smitta ner dom också. ups.
och nu är vi tillbaks till verkligheten igen. skööönt.

har ni haft ett bra nyår?

tvätten ropar på mig.

RSS 2.0