tomorrow

imorgon kommer äntligen min snutt hem! wiehie. mina föräldrar är himla bra men gah för att bo hemma igen! det känns som jag är liten igen och livet står still. huset är i princip klart med tapisering och målning i alla fall. kaklet är inte riktigt klart i köket ännu och det är ett golv som ska läggas, sedan är det alltid grejer man vill göra om men det får vänta lite. tråkigt att inte ha något att göra i ett hus, det ska aldrig kännas som man är helt klart med det. vad ska man annars göra på sommaren?=)

imorgon får vi finfrämmat ifrån grebbestad. svärmor, svärfar med barn kommer och ska hänga med oss i helgen. a.k.a hjälpa att fixa i huset så vi kan börja bo där i helgen sedan antar jag att dom vill klämma lite på majken.

jag tänkte på det idag att jag inte skulle fråga er alla där ute vilka ni är, för alla gör det... men jag är för nyfiken för att låta bli. vore kul att få reda på vilka ni är där ute, så kom igen och var ärliga nu och chocka mig gärna; vilka är ni där ute?

då var man själv

den här helgen har gått i ett. nu har vi i alla fall en tom lägenhet som ska städas, ett hus fullt med grejer och jag, alex och majken bor denna vecka hos mina föräldrar, eller alex är ju o jobbar nu men när han kommer hem och denna natt som var så sover vi här. gött med full service hela tiden. haha.
så hela familjen har hjälpt till med flytt och idag ska mamma och jag städa gamla lägenheten medans bosse går och fogar kaklet vi satte upp i köket igår, vi får jobba på kvällen i huset för målaren är där på dagen. han är nog trött på mig för jag är och snokar i huset varje dag, det är ju så svårt att hålla sig borta. haha. det blir i alla fall kanon fint och vi är mkt nöjda. det är fullt upp med andra ord, skönt. då går denna vecka snabbt och nästa vecka är alex ledig. wiehie.

men vad ska jag göra på dagen? majken sov så himla bra inatt och var bara uppe 2 grr så jag är utvilad. nu ligger hon och tar igen sig, lilla tjejen.

6430 gram

vägde våran "lilla" klump till tjej på BVC i måndags. haha. okej att andra som inte ser henne varje dag påpekar att hon blivit så stor så ser inte jag det. hon är och kommer nog alltid vara en liten skrutt i mina ögon. så hon har gått upp 1 kilo precis på en månad, det är starkt jobbat det. haha. skönt att veta att det inte krånglar med ersättningen i alla fall. hon har inte fått feber än av sprutorna igår men har varit väldigt gnällig, vilket jag förstår, usch för sprutor.

jag kan inte sova om nätterna nu. så fort jag vaknar ligger jag och funderar på skitgrejer, så som vart jag ska ha alla lakan och handdukar i nya huset. vi var där igår och mätte gardiner och det blir så fint! mkt vitt och ljusa färger. men hans föräldrar är svårt intresserade av den färgen så alex är något av en copycat där. haha. vi har konstaterat att vi ska kakla om köket nu i helgen istället, inget att gå och vänta på. bosse ska bara bli medveten om det först. hihi. och jag fick välja kakel, helt själv! de ni. det blev gråa lite större mosaik plattor, måste bryta av allt vitt. vi går nog dit i dag igen och kollar om det händer något, får ju inte störa målarn allt för mkt.

alex kommer hem redan inatt, svårt för honom att vara borta nu när det händer så mkt här hemma. både med lilltjejen och med vårat hus. jag längtar ihjäl mig efter honom och majken frågar hela tiden vart pappa är.

vad ska man göra av den här dagen då?










det finns inget mysigare än att se dom två leka med varann. mitt hjärta smälter.

en riktigt jobbhelg

den här helgen har gått i ett. vi har hunnit med två kalas, flyttat en del grejer till huset, varit inne i örebro för att kolla majkens öra (vilket var helt normalt nu, det var som tusen stenar släpptes från mitt bröst när hon sa det. jag grät bara 3 ggr den dagen. suck för mig) har köpt en ny vagn till majken (våran gick sönder i onsdags) och sen åter igen varit huset en massa.
men i flytten ligger vi med bra tycker vi. nu så får min rygg vila några dagar vilket är behövligt, men roligt det är det.

idag ska jag och birgit åka först och kolla på gardiner och sedan är majken 3 månader idag (grattis till henne) så idag blir det vaccination på BVC. jag kommer även där gråta är jag säker på. jag och nålar har aldrig gått hand i hand. så birgit följer även med dit och är majkens och mitt stöd. haha.
sedan ska vi hem till mina föräldrar för att åka och kolla på kakel till vårat kök samt övningsköra. fullt upp idag med andra ord, bra det. då går dagarna fort så alex snart är hemma igen. imorse var det riktigt jobbigt att han åkte.

                                               

hoppgungan är lite stor. haha.                         bästa kompisen miranda och majken.



                                   

Sitter helt själv och kollar på sporten.     



                                       

Vilken goding va?                                            lika fina öron som sin mor. hahaha.


                                

stor tjej, håller flaskan själv.                          huvudet är jättehögt uppe. hon poserar vant. 

i badhuset

vi har upptäckt att calle, majkens farbror är en  läsare av denna blogg och majken hälsar så gott till dig! hoppas du mår väl.

majken är mammaledig nu. hon är ute och går med syster och mamma. jag behöver plocka i lägenheten och det går mkt smidigare om hon är borta då. hon är helt slut för idag har vi varit i badhuset med miranda och johanna. majken tyckte det var jättekul och det tog ett tag innan hon förstod att det var vatten hon var i. hon skulle dyka på en gång. haha. jag har fixat in mig på babysim nu på torsdag och det kommer bli jättekul. bra är att miranda och johanna också går nu på torsdagar. så det blir full rulle nu från och med på torsdag. då ska vi ta ner alla köksluckor i nya huset som ska iväg på målning och alex fyller + att vi ska till örebro med majken och sen babysim. sedan får vi äntligen nyklarna till huset på fredag! WIEHIE! så vi ska köra flyttkartonger hela helgen. JAG LÄNGTAR SÅ! och få fixa ett hus och köpa grejer till. huhu vad roligt.

nej nu ska jag slänga i mig en fiskgratäng som jag slängt ihop och sedan ska jag köra igång här hemma. skönt.

uppe med tuppen

jaha.. klockan är 07.00 och vi startade denna morgon med att majken kissa ner hela skötbordet, mig och golvet på toan. då var det bara att piggna till för både mig och alex och städa. nu sitter hon i sin babysitter och pratar för fullt med något, haha. alex får sovmorgon idag för han drack öl igår. medans han var på harrys och kolla på fotboll så var miranda och johanna här. vi bestämde oss för att åka till badhuset nästa vecka. YES! äntligen får jag strutta runt i en badräkt! haha. den ångesten är inte att leka med. men det är för majken för hon kommer älska badhuset.

igår handla vi även en gåstol som hon inte når ner benen till golvet ännu med samt en hoppgunga som även den var på tok för stor. men nu har tjejen allt vi skulle handla, hennes  grejer är i hela lägenheten. haha.

för övrigt har våran tjej fått börjat med ersättning morgon och kväll. vi har haft ett par riktigt jobbiga nätter och hon sover mkt bättre med ersättning samt att det börjar ta slut i tuttarna tyvärr. men det är smidigt med ersättning, det går ju hur fort som helst för henne att äta.

idag är det redan söndag och alex åker i morgon igen. snyft. men nästa vecka kommer han ju hem redan på onsdag, vilken lyx.

so long suckers.

en dålig dag

det här är inte en bra dag. först ska jag reda ut vart mitt barnbidrag har hamnat men jag får ingen lösning på det tyvärr. suck. sedan måste jag skaffa nytt pass för jag har råkat slängt mitt gamla men utan legitimation är det omöjligt förstås. så alex får följa med mig och vittna till att jag är jag. sedan har audiologen i örebro ändrat datum för majken från onsdag till torsdag nästa vecka för en koll på hennes hörsel. samma dag som alex fyller ska vi dit. jag som trodde alex redan skulle komma hem på tisdag nästa vecka. jaja, skönt att vi snart får svar på om hon hör dåligt eller inte. är det något så tar vi det då. klart man går och tänker på det men bara lilltjejen mår bra och inte lider av något så är det inte något att klaga på.

nu ska vi gå ut och gå igen, närmare bestämt till mamma och bo. jag ska ut och övningsköra så håll  i er. haha.



jag hatar att vänta

i vanlig ordning sitter jag och väntar på jossan. haha. vi ska till örebro och marieberg för lite shopping. wiehie. majken orka inte vänta längre så hon gick och la sig, en liten powernap och för första gången så somna hon utan att ligga i min famn. det kändes konstigt men skönt. lilla tjejen blir stor.

igår var vi hos johanna och miranda med mia och hennes nellie. skönt att prata med folk som vet hur är att ha bebis. var mkt trevligt och efter det åkte jag till jossan för att prata lite skit och sedan till mamma och bosse för att äta. hihi.

och jag har sagt det förut och jag säger det igen. äckliga försäkringskassan!!! mitt barnbidrag den här månaden har tappats bort någonstans mitt i mellan nordea, SEB och försäkringskassan och ingen vet vart pengarna är. kan det inte bara gå smidigt en månad med allt?

nu ska jag ringa polisen, måste fixa pass. suck. jag hatar att inte ha körkort.

RSS 2.0