oh, så tidigt

kl 05.00 slog majken upp sina blå och ville ha mat, trodde hon skulle somna om men det var hon inte alls pigg på. men hon sov non stop från kl nio så det var okej ändå, hoppas bara det här inte håller i sig för jag behöer mig sömn, även om jag är småbarnsförälder.

denna vecka har gått i ett, vilket är bra. vi var ju i örebro i måndags med johanna o miranda. det blev en heldag med shopping och våra små tjejer klaga inte en gång på att vi skulle överallt och krångla med dom. nästa vecka åker ju vi med våra karlar till sthlm så det är bra att dom blev lite förbereda på att flänga runt. en toppen dag med toppen tjejer.
sen igår var jag och besökte tandläkaren för första gången på 6 år typ. men jag hade inge hål... jag trodde jag skulle få göra en total renovering i munnen, men icke. skönt. sedan hängde jag och majken hela dagen med syster/ moster efter att gustav (alex bror) och birgit var här.
det är jobbigt när jag ska bort sådär för en stund på veckodagarna för folk omkring mig måste ju kunna passa majken. nej jag måste ha körkort så det inte blir så krångligt för alla. men det är förhoppningsvis inte så långt kvar=)

idag ska vi på babymassage och sedan lunch med syster. efter det ska vi färga mitt hår och packning inför i morgon står på schemat. ni hör ju vad upptagen jag är. haha.

pigg som en mört

igår var vi som sagt i badhuset med johanna, miranda och totto. lill tjejerna lekte länge i vattnet och majken var helt slut efter det passet. haha. majken har ju den senaste tiden inte velat sova på nätterna utan skriker varannan timme ungefär (därför har hon haft en sån pigg mamma på sistonde) och johanna sa till mig för ett tag sen att jag skulle prova att lägga majken på mage. det gjorde jag då men då vakna hon på en gång. igår prova vi på dagen och det gick hur bra som helst. hon sov två timmar vilket aldrig händer (hon sover kanske 40 min per gång) så vi var djärva igår kväll att vi la henne på mage och visst sov hon till kl 5. tjoho! sedan fick hon mat och sen la jag henne försiktigt på mage igen, inga problem. jag hoppas denna trend håller i sig. tänk att bara gå upp en gång per natt som det var förut. hoppas hoppas hoppas.

denna dag är fullbokad. först ska jag, majken, johanna och miranda till mia och nellie för en bebisträff och sedan åker vi förstnämda till örebro för lite shopping. hoho. man vet aldrig vad jag kan komma hem med när jag är med johanna. hihi.





bästisar.

ni är helt otroliga, vet ni det?

till vänster ligger våran dotter och sover och har gjort det jätte länge (hon ligger på mage och sover för första gången, något hon tyckte om uppenbarligen) och till höger om mig ligger en sambo utslagen efter att ha gått upp kl 7 i morse med lill tjejen. och här sitter jag i mitten och skriver. tur att vi har en stor soffa=)

och nu ska vi göra klart en sak på en gång. vem det än är som har hittat på det löjliga ryktet att alex och jag ska gå isär kan genast sluta. ni tror på allvar att vi flyttar till hus och binder oss ännu mer till varann om det inte är bra mellan oss? om jag mår dåligt som vi alla får göra ibland så betyder det inte att det handlar om honom utan om MIG. alex och jag är två individer och ibland är det upp och ner, som med alla förhållanden men bara för att jag tex gick ut utan honom i lördags så betyder det inte att det är slut, utan att jag också har ett liv, bara jag.
men det är som jag sa samma kväll vi gick ut, jag visste att det skulle starta rykten, för man får inte gå ut själv med sina kompisar utan att folk ska prata. är det avundsjuka eller vad är det? det känns som om folk sitter och väntar på att vårat förhållande ska skita sig, så ni har något att gotta i er. ni får tyvärr vänta.
så nu får ni skärpa er där ute, era nötter och ta tag i era egna liv, för det här förhållandet är och förblir bra.

så nog om det. den här helgen har flygit förbi. alex och jag var i örebro i fredags. majken fick vara med morfar för vi skulle till en massa ställen och hon tycker inte om när vi bökar för mkt med henne. vi skulle gå på bio men dom gick för sent (halv sju, haha), jag är gammal. haha. sedan har vi varit ute och krattat löv, byt däck och sånt där kul. idag blir det badhuset när den här tjejen vaknar förhoppningsvis. annars ska vi börja packa inför grebbestad. nästa helg så döps majken där nere och alla familjemedlemmar kommer. ska bli jättekul! vi har vänligt men bestämt sagt till alla att majken inte vill ha några doppresenter. 5 set tennnallar och möbler i all ära, men det är bara matriella saker hon inte bryr sig ett dugg om om 5 år när hon har tagit sönder hälften, vuxit ur alla kläder och målat på alla fina möbler. så nej, inga presenter utan majken vill ha pengar på hennes fondkonto eller sparkonto. kalla oss tråkiga, men då får hon pengar som hon komemr ha nytta av i framtiden i stället.

nu ska jag packa till badhuset. wiehie.

ibland får man må dåligt

jag känner inte igen mig själv. jag är utmattad både psykiskt och fysiskt. det är mkt i livet som kan ändras och ibland mår man sämre och ibland bättre. jag är nog på botten nu. men det är bara jag som kan göra något åt det också. 
en massa ordbajsande för er där ute som inte har en aning om vad jag skriver om. men det är för privat för att ens börja försöka förklara.
men när man mår som jag göra nu så märker man vilka ens vänner är och vilka som verkligen bryr sig om en.
jag vet i alla fall en sak och det är att jag skulle aldrig klara mig utan min dotter. hon är verkligen ljuset i mitt liv.

denna vecka har vi i alla fall försökt att aktivera oss. jag har har kört halka som alla tyckte var såååå kul. jag vet inte, jag tyckte det var sådär att åka och sladda på en väg. men sen hatar jag att köra bil=)  sedan har vi varit på babymassage som majken älskar, gått ut och gått med världens bästa johanna och den gulligaste miranda sen har vi hängt med min familj i vanlig ordning. veckan har i alla fall gått fort, vilket är bra. alex kommer hem snart vilket är himla skönt.

jag vet i alla fall att det dröjer innan björnfot sätter sin fot på statt igen i alla fall. vi hade inflyttningskalas i lördags och visst, jag hade ganska roligt på statt men fy vad trött jag blir, jag var seg fram tills igår och har man en bebis på 4 månader så gäller det att vara pigg hela tiden. men det är roligt att prata om lördagen såhär i efterhand, vad man kommer ihåg och inte. haha.

nu vill min  dotter att det händer något. på återseende.

det där med facebook

jag fattar verkligen inte facebook. jag blev medlem för lääänge sen enbart för att kolla på bilder på mina vänner och kom på att jag kanske skulle ta och gå in där idag, jag ville bli en seriös facebookare i och med att alla andra som är coola har en sån. haha. men det gick inte, jag fatta inte alls hur man skulle göra en profil eller kolla på vänner så nu lägger jag ner skiten innan jag ens börjat. men ni måste erkänna att det är krångligt? och på engelska dessutom, nej nej.

lilltjejen sover så jag tvättar, plockar i ordning i huset och ska slänga in mig i duschen. det gäller att passa på. vad denna dag har att erbjuda vet jag inte ännu. tråkigt är det i alla fall att alex är borta. tisdagar är alltid värst av någon konstig anledning. är utvilad idag i alla fall. majken vakna inte förens halv sex och ville ha mat och sen somna hon direkt igen och var pigg vid åtta. vilken lyx=)

idag kommer det möbler från mamma o bosse till vårat gästrum som ska fixas i ordning, något att se fram emot i alla fall.

har även hunnit med det nyaste avsnittet av the hills i morse. huhu det är den bästa serien som finns! jag sitter i mina mykläder som är nerspydda och drömmer mig bort i soffan när jag ser på den serien. tänk om man fick leva sådär... men jag skulle aldrig byta bort det livet jag har nu. alex är det bästa som hänt mig och när man har träffat den rätte så vet man bara. det är en känsla som inte går att beskriva och en trygghet att man vet att han gör allt för mig, precis som jag gör allt för  honom. tillsammans har vi fått det mest underbaraste man kan få och en sån glädje som vi känner för majken går inte att beskriva. kärleken till ens barn är något helt annat och så stort än kärleken mellan två personer. sedan kan man aldrig veta vad som händer i framtiden men jag vet att alex och jag har dom bästa förutsättningarna att vara tillsammans hela livet. det är klart att det är jobbigt att han är borta ifrån oss men det är värre för han, jag får ju vara med våran dotter och se vilka framsteg hon gör varje dag medans han är borta ifrån oss båda 3 dagar i veckan. men det är inte för alltid han ska jobba så, vi har pratat om att han får komma hem snart så vi får se.



en sjukling

jag har hela tiden sagt att det går bra att vara själv med majken på veckodagarna men den här veckan har inte alls gått som vanligt. först så är det en omställning att ha ett hus för sig själv och lilltjejen tror jag har åkt på en förkyldning. hon skriker mest hela nätterna och sover heeeela tiden på dagarna. jag är ett vrak och får jag och hade ro i kroppen så skulle jag kunna sova en dag i sträck. idag kommer i alla fall alex och jag får lite avlastning, det behövs den här veckan.
och när man inte får sova mer än en timma i sträck och känner att man är helt hjälplös så bryts man ner, jag mår piss nu... men ler majken emot mig när hon är sådär gosig som hon brukar vara så glömmer jag allt. konstigt det där.
igår var vi i alla fall och häjlpte mamma städa brorsans lägenhet, han har ju fått arslet ur vagnen och flyttat till sthlm och till hans tjej anette. så han lämna kvar lägenheten till mamma att städa, smart drag. haha.  sedan hängde jag med syster och försökte lägga ett golv i ett rum som aldrig blir bra. suck.

på lördag blir det ullared. alex och majken får stanna hemma, något jag inte tror dom gråter blod över. haha. oh jag måste ladda mentalt för den resan också, trängas med folk är något jag inte tycker alls om, men vi behöver fina grejer till huset.
sen vet jag inte riktigt vad vi gör med denna helg, umgås en massa hoppas jag på, jag saknar min sambo.

nej frukost och en dusch... gäller att fånga dagen.

                                     

förvånad.                                                                 ligger och sover hos den finsate pappan.


                                   

första måltiden var blåbärspure.                    redo för kvällen.

det tar sig...

först måste jag säga att jag är besviken på er där ute. jag frågade i förra inlägget vilka ni är där ute och 13 svarade när det läser mellan 40- 60 personer om dagen... fegisar. men en elogé till er som gav er till känna. haha.

ja ha, mkt har hänt sen sist. i en veckas tid har vi bott i vårat hus och trivs jättebra. vi har kommit i ordning otroligt bra och alex har ju varit hemma denna vecka så jag inte behövde sova själv på direkten samt att en massa grejer var tvungen att fixas i huset såklart. det känns mer på riktigt nu allt och det känns som vi är en riktig familj. det här kan ha varit det bästa vi gjort tillsammans (förutom majken såklart), flyttat ifrån den där äckliga lägenheten.

alex o majken är nu ute o går, det blev ju helt plötsligt bra väder. jag har en bakdag idag och ska laga mat medans dom är ute.

tack i alla fall till alla familjemedlemar för eran support, hjälp med flytten och för all hjälp i huset. utan er hade det aldrig gått. nu märker man verkligen vilka som ställer upp för en.

nej mot spisen nu där jag hör hemma.




majken har lånat mitt diadem, hon tycker hon börjar få allt hår vid ögonen.

RSS 2.0