det är inte sant

jag har feber, igen! min mor kalla mig vekling... det må jag så vara, men förstå mig. jag vill inget annat än att den här jävla förkyldningen ska försvinna. jag hatar att vara sjuk.

det som är bra är att jag fått en tid hos en doktor på tisdag. ska kolla vad för tabletter jag kan få mot allt illamående.
jag är svag i alla leder och kom nätt o jämt hem från apoteket förut, fick andnöd efter jag gått upp för trappen. skit kul, verkligen.

stackars alex som får komma hem till en likblek flickvän som har svarta påsar under ögonen så det ser ut som jag har gått en runda mot tyson. men vid det här laget är han väl van... stackars. han har i alla fall med sig presenter till mig, wiehie. jag som älskar presenter.

nu ska jag dra något gammalt över mig.

jag kallar det lycka

alltså, jag klagar mer än gärna om allt jag kan komma över att klaga på och jag vet att jag måste se framåt och bla bla bla men nu är jag riktigt less på att må så dåligt för att jag är med barn. missförstå mig rätt, jag vet att detta är en sits jag satt mig själv i och jag är världens lyckligaste för allt jag har men det här illamåendet måste ta slut. runt vecka tolv sa barnmorskan att det skulle gå över. jag är nu i vecka 23 och spydde tills tarmarna skulle ramla ut på mig mellan 03.30 och 04.30 i natt. således var jag trött hela långa dagen idag och tur så jobba jag lite, annars skulle jag aldrig ta tag i mig själv o komma ur soffan.
men det finns två sidor av ett mynt och jag glömmer bort allt elände när jag känner sparkar.
jag förstår inte folk som skaffar fler än ett barn. haha. man glömmer väl bort allt antar jag. och dom säger att första barnet är värst. max ett barn till och det är alex med på=)

jag inser nu att jag har blivit det jag befarat... en sån där blivande mamma som inte längre har ett liv att skriva om, utan hela vardagen kretsar kring våran ofödda lilla knodd. och det värsta är att jag drar med mig mina vänner också. så fort jag handlat någon ny dress till bebis så skickar jag mms direkt till jenny. hon skiter väl i allt sött jag handlar? haha. men samtidigt är jag stolt och det kommer tas hur många magbilder som helst innan bebis kommer ut och ännu mer när bebis är bland oss. tusen bilder på samma min och jag kommer mms:a jenny så fort bebis sover, äter eller ler. men så är det när en själv inte sätts i första hand längre. jag förbereder mig kanske, jag vet inte. sen är jag på alex en massa för jag jag tycker inte att han handlat något själv till bebis, det är bara jag som handlar kläder. herregud kristin, det är 4 månader kvar! men duktig har jag varit som inte tjatat om bilbarnstol eller säng till bebis. det är bra gjort av mig=)

men bara för det här inlägget så kommer jag inte sluta prata om bebis. bebis är mitt liv, mitt och alex liv och tillsammans ska vi faktiskt bli en familj, kan ni tänka er det? då får man vara lite knäpp. men illamåndet måste sluta, jag måste ringa barnmorskan i morgon.

jag tänker ofta på om jag kommer klara av det här med bebis. ta hand om en liv. jag kommer inte veta hur jag ska göra. jag får lite smått panik när jag börjar grubbla. kommer jag komma vara tillräcklig för bebis? säg att alla blivande mammor känner så ibland? jag tror man kommer in i rollen som mamma snabbt och jag hoppas, hoppas, hoppas på att det inte blir några komplikationer, det har vi redan haft så det räcker och blir över.
jag får tänka att det klart att det allt kommer gå bra. både alex o jag har familjer som gör allt för oss och vänner som ställer upp till 200 procent så det kan inte bli dåligt.

jag vill bara ha alex här, så jag slipper sitta o grubbla. med han här är allt bra. han är den finaste människan jag vet.


tvätta är ju livet

oh, vet ni vad jag gör? jo jag tvättar! våran nya fina maskin är i full gång och det är hur kul som helst. att slippa fråga alex mormor hela tiden om hon vill tvätta, det är bara att slänga in smutsig tvätt på en gång och 2 timmar senare är det klart. wiehie så smidigt.

igår var vi återigen i örebro, tro det eller ej. vi åkte in med mamma och sofia. dom fick provsitta nya fina bilen. dom tyckte den var så fin så=) nu ska vi inte in till örebro på flera månader. usch för örebro. eller kommer alex nya byxor som han lagt undan så måste vi in på fredag igen. gah!

i lördags var det en riktig mysdag i alla fall. vi shoppa en hel del, åt jättegod mat och gick på We own the night. en film som var sådär... det hände inget direkt som gjorde att man satt fast klistrad framför bioduken. men jag hade fullt upp att äta varma snacks så jag höll mig sysselsatt. haha.
tack i alla fall älskling för en toppen dag och toppen helg. det har varit mys på hög nivå och som jag blivit bortskämd den här helgen... jag klagar inte=) älskar dig mest.

sen har jag börjat gått upp tidigt på morgonen. eller ja, runt halv tio där men det är tidigt för att vara mig! bebis har hittat sin dagsrytm i alla fall och runt den tiden är det full fart i magen och då kan jag inte sova. har jag väl en gång vaknat är det omöjligt att somna om. bebis vill ha en alert mamma som är uppe och gör saker, det är tydligt det. haha.

det händer grejer

igår åkte vi in till örebro med en sleten BMW och åkte hem i en fin volvo v70. wiehie vad våran nya bil är fin. vi passar otroligt bra i den. haha. jag har till och med en egen nyckel också, det ni! ja jag vet, nu fattas bara körkort men jag håller på...

snart in till örebro idag igen. shopping och bio står på schemat... idag ska vi ha en riktigt ta-hand-om-varann-dag och jag älskar sådana dagar. hihi.

hej.

det blev kort

för några år sedan hade jag en såkallad "polly" frisyr. jag såg ut som en den där lilla flickan som var med på godiset Polly för några år sedan. ja man kan väl säga att jag ser ut nu med, fast snyggare (det säger inte er flesta ett dugg, men det är roligt kuriosa som bra dom närmsta till mig skrattar åt). jag fnissade i frisörstolen när jag tänkte tillbaks på dom minnerna. det är fina minnen med, det är kul. så ja, jag har klippt mig kort och ångrar inte en sekund av det. hur skönt som helst och nu ska det bara få vara i fred och inte slitas så förbannat mkt. jag ska försöka att inte färga det för ofta=) alex tyckte det var himla fint och det är huvudsaken. jag sa till frisören "att det var tvungen att passa min gravida look" och det gör det. dom på jobbet sa att jag ser vuxen ut, vilket är bra. för det är jag nu, så vuxen att jag om 10 minuter ska åka med bosse och kolla på hus vid malmgårdarna.
och jag måste hinna sätta på mig kläder. jävlar.

oh, svårt val

jag är uppe med tuppen idag igen... jag har nämligen tagit tag i mig själv och ska gå iväg och klippa mig. men jag har ingen aning om hur jag vill se ut i håret. det blir antagligen lugg och att hon bara får toppa. men det är ju så tråkigt. hoppas hon har några bra ideér där på knopp. första gången jag går dit också, spännande. alex hoppa högt av glädje när jag berättade om min kliippning, då vet man att man har slitet hår, när ens sambo tjatar på en om en klippning och erbjuder sig betala för kalaset, bara det blir gjort. haha.
jag är sugen på att klippa det kortare, men får se om jag vågar. det kanske inte alls passar min gravida look. haha.

nej upp och iväg...

oh, jag ska aldrig mer äta

idag har vi haft stängt på harry´s för vi byter meny och har därmed provsmakat all mat. vi åt mat i sex timmar ungefär och jag är helt slut. det är fysiskt krävande att äta så mkt god mat under en dag. för den nya menyn kommer bli kanon och den drar igång i morgon. spännande. skönt att ha kvällen hemma, även om jag är själv.

denna helg har det hänt grejer i alla fall. vi har inte fått varit själva ett dugg känns det som. i fredags så kom ju alexs mamma o pappa upp från grebbestad med alex brorsor och dom med mina föräldrar åt middag på harrys. det var ju inget alls att vara orolig för. det gick hur smidigt som helst och dom tyckte om varann otroligt mkt, vilket är bra.
i lördags gick vi upp ruskigt tidigt för att åka till örebro med alex familj för dom hjälpte oss att handla en bra tvättmaskin. sen provkörde vi våran nya bil=) en volvo V70 från 2002. den är silver och jättefin. vi fastna för den på en gång och ska in på fredag igen och byta in alex BMW och förhoppningsvis få med oss våran nya. jippi. sen till IKEA där vi handla ett nytt badrum i princip. vi har fått sjukt mkt ordning och vi tackade alex mor & far tusen gånger. sen middag hos alex mormor & morfar och efter det direkt till våran säng där vi knappt hann säga godnatt till varann utan att vi börja snarka. haha.
och igår var jag hela dagen på brandövning på statt. vi fick släcka bränder och lära oss hur man använder en såndär filt på folk om det börjar brinna i deras kläder. jag blev så angagerad att jag nu i morse ringde folksam och beställde hem en brandsläckare och imorgon ska jag köpa nya brandvarnare till lägenheten. man vet aldrig vad som kan hända. haha. kalla mig nojig men jag har en familj att tänka på=)

jag har varit på nöjesbutiken och inhandlat allt för en perfekt kväll. lösgodis, hänt bild och dricka. jag vill bara ha alex här. jag saknar honom redan. 

föresten, i helgen kände vi båda första riktiga sparken från bebis. hur coolt som helst och nu rör det på sig mest hela tiden.

vi har en optimstisk våg

jag har haft turen att ha min karl hemma när jag kommer hem från jobbet denna vecka, han har nämligen haft jobb i örebro. men idag åkte han till horsthlm för jobb, men kommer ju hem i morgon. alltid något=)

jag har varit duktig och ringt karolina vårdcentral idag och fått tid den 18/2 för koll. det är ju jätte lång tid kvar ju. blä. men tiden går sjukt fort.

alex har tjatat på mig något så fruktansvärt att jag ska väga mig, för det har jag inte vågat gjort sedan inskrivningen på barnmorskan, vilket var över två månader sedan. och idag gjorde jag det men den vågen vi har måste det vara något fel på för enligt den har jag inte gått upp ett dugg. jag jublar av lycka om så vore fallet, men så kan det inte vara... alex trodde inte på det heller. haha.

snart fika med karro, wiehie. jag måste göra mig fin tills dess.

roligt inlägg va? kul för er där ute och läsa om mitt ointressanta liv.
ha det fint.

ta på mig

denna helg har gått för fort. men mina vänner, detta var den sista helgen jag jobbade natt. det känns himla skönt för min kropp och för att alex o jag kommer få mer tid för varann under helgerna. det är mkt som ska planeras och hinnas göra innan bebis kommer och har man bara varann helg på sig tillsammans så går det sådär. jag är glad för att jag har en sån förstående chef och jag kommer sakna jobba natt. att få jobba med alla goa personer. men nu börjar mitt nya liv och det är så jävla skönt.

förutom o jobba hela helgen så hann alex o jag springa in till banken och fixa ett bil lån. och vi börjar komma överens om att det blir volvo. så snart är jag en riktig svensson, men volvo, bebis och sen ska vi kolla på radhus nästa vecka. och jag skulle inte vilja ha mitt liv något annorlunda. körkort skulle vara det enda, men det håller på att fixa sig=) mer säger jag inte...

till helgen kommer svärmor o svärfar och jag befarar att dom ska träffa min mor & far. jo men det kommer gå alla tiders. det är dags att dom får träffa varann.haha. bara dom är redo för bosse=)

jag saknar min sambo redan.

kolla vad bebis växer. wiehie. och mamma med. haha.



vecka 21

2007

jag har tråkigt så håll till godo.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
jag började träna, det är en merit för mig.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

ja, jag skulle gå ner i vikt.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nope.


4. Dog någon som stod dig nära?

nope.


5. Vilka länder besökte du?

eh, jag var på gotland, räknas det som utomlands?=)

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
nope.


7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?

18 juli för det var första gången alex släpa med mig hem efter statt och den 23 augusti. då var jenny o jag i sthlm.

8. Vad var din största framgång 2007?
att jag vågade lita på mina känslor och släppa taget för en gång skull. att jag har fått en sambo som jag är över öronen förälskad i och att vi ska ha barn.

9. Största misstaget?
inget jag inte lärt mig något av.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

nej, eller ja, förkyld o magsjuk men inget större.


11. Bästa köpet?

hm. våran säng.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
blöta utekvällar.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

alex.


14. Vad gjorde dig mest arg i år?
det är mkt som gjort mig arg, men det glömmer man bort efter ett tag. så inget stort vad jag kan minnas.

15. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
mange schmith - giftig. takida - curly sue.


16. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

jag har nog varit glad för det mesta. så ja, jag har varit gladare.

17. Vad önskar du att du gjort mer?

rest utomlands.


18. Vad önskar du att du gjort mindre?

inget.

19. Hur tillbringade du julen?
med alex hemma hos min familj. vi åt en massa, spela spel och bara skratta en hel dag.


20. Blev du kär i år?

jaaaaaaaaaaaaaaaaa.


21. Hur många one night stands?

eh... 2- 3 där någonstans.


22. Favoritprogram på TV?

heroes, oprah, grey´s anatomy, family guy och hemma hos jamie oliver.


23. Bästa boken du läste i år?

scar tissue. en självbiografi av anthony kiedis.


24. Största musikaliska upptäckten?

jag börjar tycka ruskigt bra om hip hop.


25. Något du önskade dig och fick?

alex, större lägenhet och bebis. att bebis har klarat sig bra hittills trots komplikationer i början är ett mirakel.

26. Något du önskade dig men inte fick?
en mops, men vi fick något bättre... bebis=) mops får vänta.


27. Vilket blir ditt nyårslöfte inför 2008?
att jag ska hjälpa till mer här hemma. jag ska vara mer alert.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?

var hemma hos mor o & bo. vi åt god mat och jag öppnade fina paket.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
mer pengar.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?

hm... det är jeans o någon tröja med tryck.


31. Vad fick dig att må bra?

alex, mina vänner och min familj.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?

justin timberlake drömmer jag ofta drömmar om. haha.

33. Vem saknade du?

andreas.


34. De bästa nya människorna du träffade?

hm, det måste vara alla nya ansikten man jobbar med.


självplågare

igår ladda jag hem och satt o dregla till victoria secret fashion show 2007. där satt jag i min ensamhet med några negerbollar och tryckte i mig medans världens vackraste kvinnor sprang runt i underkläder. jag var inte alls bitter, nej nej. haha. jag känner mig otroligt fet, jag vet att det är för en bra sak jag går upp i vikt nu men ändå. jag känner mig fet. och när jag känner mig fet äter jag ännu mer onyttigt. det är en ond cirkel det där. min mage skulle jag inte byta ut för allt smör i småland nu, för den är så runt o go och jag går o stryker på den jämt o ständigt men resten av kroppen är liksom bara... fet.
sen är jag ju blek som ett lakan. får inte sola solarium med bebis i magen o det gör mig inget att hålla upp med det men det är bara det att man får släppa allt under nio månader nu.
klart att allt är värt det, jag kommer få det finaste i hela världen om några månader om allt går som det ska och det skulle jag inte byta bort, men det är en sån lång väntan. det är den här väntan som jag vill byta bort.

bara vi får ett friskt barn så lägger jag gärna på mig hur många kilon som helst. det är bara att träna bort sen. haha.

nu ska jag ringa till försäkringskassan o fråga hur jag ska göra med mitt jobb.


det är kärlek

jag är täppt i näsan och hostar något så grymt mkt. men idag ska jag hoppa in att jobba. det är med skräckblandad förtjusning jag gör det igen. jag har inte jobbat sedan juldan och har trivs ganska bra här hemma. hihi. men jobbar jag ikväll så är jag ledig i morgon så okej då. det är inte direkt att jag har något planerat när alex inte är hemma.
under min lediga tid så tror jag att jag har haft de flesta sjukdomar så nu får det vara slut på det ett tag. det är jobbigt för jag känner mig piggare nu än vad jag gjort under hela min graviditet, då kommer någon jobbig influensa och stör.

igår så ägnade jag min hela dag i princip åt grey´s anatomy säsong 2. jag fick ju säsong 1, 2 0ch 3 av alex i julklapp så det blir medley med det nu. började även kolla på säsong 3 igen och så fort Danny är med så gråter jag tills det kommer blod. haha. oh när han dör. jag såg det avsnittet igår och det var inte några tårar som rann nerför min kind, utan det var verkligen som det var en nära vän till mig som dog. jag är så sjukt blödig, jag vet. jag grät i en halvtimma efter avsnittet var slut, jag skämtar inte. en sån tönt är jag.

nu ska jag göra frukost till mig, vilket suger för alex gör det till mig varje dag. jag saknar honom något så grymt mkt. inatt sov jag i en av hans tröjor för att känna hans lukt, men det vet han inte om. hihi. kalla mig en tönt, men är man riktigt kär i någon så vill man vara med den jämt, o ja, jag vill vara med alex jämt=)

lördags mys.

mina lediga lördagar ägnade jag ändå på statt. och jag var garanterat fullast på stället. igår bestod lördagen av tacomys och kortspelande hemma hos mina föräldrar. man prioriterar liiiite annorlunda nu och jag saknar inte utelivet ett minsta dugg. det är samma folk, jämt o ständigt som tjatar om samma saker. nej tack.

imorgon åker min bättre hälft för att jobba igen o allt blir vardag. jag klarar inte av att han lämnar mig... allt blir så tomt och ensamt. sova själv igen och laga mat för en är inte kul.

på onsdag börjar min vardag igen o jag bävar.

idag ska vi fixa lite i alexs gamla lägenhet och sen är det mat hos hans mormor o morfar. vi har det bra, åker runt till alla andra o äter. haha.

Ultraljud idag.

och jag som varit så nervös. jag har varit ett vrak inför detta ultraljud. jag var helt säker på att det var något fel på bebis för att min mage inte är så stor. alex har tröstat mig så många gånger att jag tappat räkningen. och gissa om en stor sten släpptes från mitt hjärta när vi fick se bebis lilla hjärta slå... jag höll mig rätt bra från gråt måste jag säga. haha. allt såg ju jätte bra ut. 20 hela centimeter är bebis och väger hela 217 gram. och jag blev framflyttad 4 dagar för förlossningen. den 1 juni är nya datumet och i morgon är jag i vecka 19.
så efter vi var klara på ultraljudet åkte vi direkt till mamma o bosse som fick se korten. vi har även köpt ramar och har ramat in varsitt kort på det lilla livet. en på varje sida av våran säng.

och bebisens kön kunde hon inte se, hon hade sina aningar barnmorskan men fick inte säga om hon inte var riktigt säker... men det gör inget, bara vi får en frisk bebis så är jag jätte nöjd.

när man ser bebisens hand och dess små, små fingrar så blir man helt i en annan värld. vi längtar något så otroligt efter bebis nu, redan... och då är det lika lång tid kvar som jag har gått. jippi.

tjo

nyss hemkommen från kalla sälen och slängde mig framför datorn. haha. det har varit underbart bra. hyfsat väder och ett jätte mysigt bröllop. ja jag grät nog mer än Maria, bruden under själva vigseln. jag är en mkt blödig tjej. haha.
vi har ätit en massa god mat, umgåtts med alex familj och bara varit. nu är man hemma i vardagen igen. suck. lite ledigt har jag innan jag börjar jobba igen.

nu ska vi nog packa upp och åka o handla. det ekar i kylskåpet.

lite bilder bjuder jag på.

hoppas ni hade en bra nyår by the way!




vecka 18 och det bara växer o växer... hur mysigt som helst.




After ski.




På bröllopet.




väntar spänt på mat. haha. tjockis.

RSS 2.0